Škvrny od paradajok a paradajkovej omáčky – ktoré je ťažšie odstrániť?
Tak samotný paradajkový pretlak, ako aj intenzívne červená omáčka môžu po sebe zanechať ťažko odstrániteľné škvrny na rôznych tkaninách, ako je oblečenie, koberce a obrusy. Obidva výrobky obsahujú prírodné farbivá a kyseliny, ktoré prenikajú hlboko do tkaniny a vytvárajú škvrny, ktoré je náročné odstrániť.
Nezabúdajte, že paradajky obsahujú veľké množstvo lykopénu, čo je látka zodpovedná za ich intenzívnu červenú farbu. Lykopén je rozpustný v tuku, čo znamená, že škvrny od paradajok často prenikajú hlboko do štruktúry tkaniny. Mastný povlak okrem toho sťažuje prístup látok k farebným časticiam obsiahnutým vo škvrne. Paradajková omáčka môže obsahovať aj ďalšie prísady, ako je olej, korenie alebo cukor, čo môže mať vplyv na trvanlivosť škvrny.
Preto je dôležité konať rýchlo a používať správne výrobky. Nie je dôležité, či je škvrna na vašej blúzke čerstvá alebo stará. Pomocou odstraňovača škvŕn Vanish sa zbavíte všetkých nečistôt aj pri praní pri nízkej teplote.